El passat divendres 10 de maig els veïns de Gavà van poder gaudir de la presentació del llibre Por hacer a tu muerte compañía. L’acte va estar conduit per l’historiador gavanenc Josep Campany i pel propi escriptor de l’obra, Albert Villanueva.

El llibre va ser rebut pels propis assistents a la sala de l’ AAVV del Barri del Centre amb molt d’entusiasme ja que Villanueva va fer un gran explicació sobre tots els moviments socials que es van produir durant el anys 20 i 30 del passat segle que es on es situa la pròpia obra.

Al finalitzar el col·loqui es va poder seguir gaudint d’una xerrada més que interessant on l’autor va poder respondre totes les preguntes que li van fer. Tot això, va estar amenitzat amb una copa de cava A. Verge Capafons brut nature i del nou rosat de ponit noir.

Sinopsi de l’obra:

Julia Rovira torna a Gavà vint anys després i comença a treballar en el Centre d’Història de la ciutat. Sempre ha trobat a faltar a l’avi que no va conèixer, a l’avi que va morir cinc dies abans del naixement del seu pare. Aquesta absència sempre l’ha torturat i la imatge que guarda d’ell és la que la seva família es va conformar a base de records.

Però un dia, en el seu nou lloc de treball descobreix una foto on apareix el seu avi al costat de Francesc Macià. Aquella troballa desencadena una investigació que li permet conèixer realment a aquell jove idealista dels anys vint.

La novel·la es mou en dos eixos: la investigació de la Julia en el present i la vida d’en Martí, l’avi de la protagonista, al passat.

De mica en mica, la Julia anirà descobrint un avi molt diferent del que li havien fet conèixer i que, unes vegades per principis i altres per necessitats, es va veure implicat en els moviments anarquistes i independentistes d’aquells anys. Al mateix temps, la Julia anirà recuperant la infància i la joventut que va deixar de banda quan va marxar de la ciutat…

Una novel·la, per tant, de records i de passats.