Celler Mas d’en Blei, elaborar diferents vins amb la marca Blei, tan vins blancs com negreni amb denominació d’origen qualificada Priorat. Aques Blei 2014 es un vi negre de 14 graus d’alcohol, on les varietats utilitzades son garnacha amb un 60%, samsó (carinyena ) amb un 30 % i cabernet franc amb 10 %. Es un vi envellit durant 12 mesos de barrica de roure francès i despres 12 mesos mes amb ampolla fins que surt al mercat.

Mas d’en Blei es troba en un racó privilegiat de Priorat: són disset hectàrees a la vora del riu Siurana, a la Morera de Montsant, impregnades d’aromes típicament mediterranis com el romaní, la farigola, l’espígol o el pi. Silenci i natura en estat pur. Allà, perfectament integrades en l’entorn, es troben un celler i una antiga masia de la qual s’han trobat evidències de 1756. La finca va recuperar el seu origen agrícola gràcies a el projecte de Mas d’en Blei amb la plantació de 20.000 ceps de varietats principalment locals, com la garnatxa i la carinyena.

Un lloc on la vinya dóna escassos rendiments i obliga a esforçats treballs humans, però alhora lliurament fruits de gran qualitat

Jordi Torrella es soci i en qui dur a terme la direcció tècnica i enològica d´aquest petit celler. Va iniciar el camí amb l’estudi de les varietats de la zona i les àrees de plantació, mentre restauraven la construcció original de la masia i recuperaven les restes de la premsa utilitzada per a l’elaboració de vi al segle XIX.

 

A Mas d’en Blei tot és a petita escala. Des de la extensió de parcel·les fins al nombre d’ampolles produïdes, el que permet tenir en compte cada detall amb una atenció exhaustiva. Només així s’aconsegueixen vins com el negre Blei, la primera anyada es va embotellar a l’any 2010 actualment la 2014 i que componen varietats com la Garnatxa i Carinyena, típiques de la zona, i una petita proporció de cabernet franc, una varietat molt ben adaptada al clima i orografia d’una zona a la qual un no hauria de mai deixar de viatjar.